Tuesday, 19 March 2013

sabarlah wahai hati

Asslamualaikum......haiiii nape lah kesalahan org lain org lain yg jd mangsa...walaupun marah(membara sgt2)nk buat cam ne kan sabar je lah.....ak fkir die kluarga ak je ak x nk gduh2 kalo bkn dah lma dah ak bg pnmpar ngan die....slh sndri ak dibabit skli ermm sbar je lah.......hal yg kecik pun blh buat gduh kan....

Tuesday, 1 January 2013

rindu ke sekolah

Assalamualaikum.....

Firstly aku nak cakap SELAMAT TAHUN BARU dekat semua :) biasa nye kalau hari pertama sekolah mesti ada banyak cerita yang nak diceritakan dengan kawan2 maklumlah cuti sebulan setengah banyak perkara yang nak dikongsikan dengan kawan2 semua :)....haihhh rindunye dengan semua 2 rindu nak jumpa kawan2,nak jumpa guru2 yang telah banyak berjasa dengan kita,rindu nak mengusik antara satu sama lain dan yang paling aku rindu mestilah kawan2 seperjuangan aku :) habis je tingkatan 5 ramai je yang buat haluan sendiri ada yang sudah bekerja..ada yang sambung belajar  itu yang membuat masa menjadi terhad kalau waktu sekolah hari2 boleh jumpa dekat sekolah sekarang nak jumpa pun terhad sangat ramai yang membuat haluan sendiri....

Saturday, 3 November 2012

harapan yang menggunung :)

ASSALAMUALAIKUM.......pejam celik pejam celik dah SPM minggu depan.Tipulah kalau orang kata tak takut perasaan takut tu ada setiap orang yang mengalaminya tapi alhamdulillah aku boleh atasinya dengan bantuan mak aku yang tersayang :)dia banyak bagi dorongan dan kata2 semangat pada aku.Dia selalu mendoakan yang terbaik untuk kami sekeluarga....aku bersyukur mempunyai emak yang penyayang dan memahami kami sekeluarga.Dia seorang yang tabah,penyabar dan terima segala dugaan ALLAH bukan lah aku kata aku tak terima dugaan ALLAH tapi aku tak sekuat emak aku.Aku harap aku boleh jadi seperti emak aku yang tersayang ni apabila aku sudah mempunyai keluarga sendiri.Berbalik pada tajuk asal...ye ramai yang mengharapkan aku dapat keputusan  yang cemerlang termasuk diri aku sendiri...keluarga aku...semua mak cik2 aku...guru-guru yang mengajar aku dan orang2 tersayang tapi aku takut aku akan menghampakan mereka semua.Aku dah berusaha..aku dah berdoa sekarang ini aku hanya bertawakal sahaja pada ALLAH SWT.Aku harap sangat dapat tunaikan harapan meraka dan harapan aku.Aku akan pengang kata2 Prof.Dr Izzi(penceramah terkenal)dan mak aku "yakin pada diri sendiri kita dah berusaha kita serahkan segalanya kepada ALLAH itu semua kerja ALLAH".Tidak ketinggalan juga semua keluarga aku yang mendoakan aku mendapat semua A+ dalam mata pelajaran.Dengan kata2 semangat mereka semua aku yakin aku boleh buat seperti mana orang lain buat... :)Pada kawan2 sepejuangan aku ucapkan semoga berjaya dalam SPM...terima keputusan dengan reda sekiranya itu dah tertulis buat kita....terus maju kehadapan dan semoga berjaya dalam hidup di dunia dan di akhirat AMIN. :)

Monday, 11 June 2012

luahan perasaan

assalamualaikum.....alhamdulillah internet ok gak akhir nye dah 3 hari tak boleh buka internet nak buat keje pembetulan math yang cikgu tag kat FB ak  pun tak boleh jadi terpaksa lah tiru member nya buku...nasib baik lah cikgu suruh hantar lusa...internet nie pun satu time2 tu gak tak boleh buka nasib baik aku dah siap pembetulan 2..apapun terima kasih wahai kawan2ku nurul khainisha,nur madihah,nadhrah kerana meminjam kan buku anda semua pada saya ye ;)

Saturday, 3 March 2012

pemandu yang x bertanggungjawab

assalamualaikum......hari nie penat sangat lepas je balik sekolah terus pergi tuisyen x sempat nak makan tengah hari rehat pun 15 minit je........haih ary nie memang menguji kesabaran aku dah lah tunggu bas rapid  nak dekat 2 jam bas x sampai2.....bas banyak tapi disebabkaan pemandu bas yang x berhemah 2 die x nak ambik penumpang waluapun bas 2 xde orang....tiga buah bas yang kawan aku tahan x nak berhenti...1bas kosong..2 die x nak berhenti hanya kerana kitaorang budak sekolah..3 bas penuh x pe kitaorang faham bas penuh tapi yang pelik nya 2 bas x nak berhenti nie lah die sikap sesetengah pihak yang x bertanggungjawab dengan kerja die...dah lah tunggu dekat bawah terik matahari sebaik lah kawan aku x tekad nak pura-pura berlakon pengsan di atas jalan raya jadi saya nasihatkan kepada semua pemandu bas dan masyarakat-masyarakat lain tolong lah bertanggungjawab sikit dengan kerja yang anda miliki  yeeeee.. :)supaya  orang  lain  x  anggap  awak  pekerja  yang  x bertanggungjawab...................

Monday, 2 January 2012

tahun 2012

assalamualaikum....pejam celik pejam celik dah sampai tahun bru kan....semalam pak  cik saudara ak tunang tp family ak x g sbb xde driver...ayh ak keje n abg ak bru baik demam so x  g lah apa2 pun "selamat bertunang abg ayiem"......

31.12.2011 kenduri arwah dkt rumah mak ndak......seronok jmpa cousin2 belah opah cho....opah ak ckp ngan ak"ank cik ani dah kahwin yg baya kamu 2"walaupun ak x knl cik ani 2 tp yg ak thu ank die yg kahwin 2 baya ak......mak yang ak pulak slh dgr die kta ak dah kahwin perrrrr terperatjat ak die kta ak dah kahwin...ak ckp lah"ehhhhhh x lah mak yang bkn atin yg dah kahwin org lain atin lmbt lg atin nak belajar dlu then keje bru kahwin"terkekeh2 mak saudara ak gelak tp xpe org ckp 2 satu doa...:)

azam tahun 2012:
*tingkatkan iman dan solat
*belajar sungguh-sungguh
*memperoleh kejayaan dan keputusan yang cemerlang insya allah
*cuba perbaiki diri ke arah yang lebih baik lagi

Friday, 2 December 2011

Hi ;)


Assalamualaikum :)

Ye, saya baru sahaja disini. 
Saja nak kongsi-kongsi cerita dengan korang. 
Hope korang sudi tengok-tengok blog ni. Hihi :P
Saya Fatin Nabilah.
Panggil Fatin je.
Bai :)